23 maart: TMLO Roadshow

Archief2020, het samenwerkingsproject van het Rijk en de koepelorganisaties (IPO, VNG en Unie van Waterschappen), levert steeds meer concrete producten op die te maken hebben met de digitale duurzaamheid van overheidsinformatie. Een van die producten heeft u in een eerder blogbericht al voorbij zien komen: het Toepassingsprofiel Metadatering Lokale Overheden (TMLO).

Lokale overheden die hun informatie duurzaam toegankelijk willen maken en daartoe een toepassingsprofiel willen opstellen, hebben met het TMLO een handig hulpmiddel in handen.

Maar wat is eigenlijk een toepassingsprofiel? Wat is nut en noodzaak? Over welke overheidsinformatie gaat een toepassingsprofiel? Hoe werkt het opstellen van een toepassingsprofiel? Hoe verhoudt TMLO zich tot andere standaarden op archiefgebied?

Op deze vragen willen wij – Archief 2020 en het Regionaal Historisch Centrum Limburg – u graag een antwoord geven tijdens de TMLO Roadshow in Limburg, op 23 maart van 13.30 tot 16.30 bij Filmhuis Het Domein te Sittard. Tijdens de presentaties zal er enerzijds worden ingegaan op de theorie anderzijds op de praktijk, in de vorm van metadata-mapping en het delen van ervaringen.

De presentatie is bij uitstek bedoeld voor medewerkers informatievoorziening in uw organisatie die zich bezig houden met metadatering. Wij nodigen de Limburgse gemeenten, waterschappen en andere organisaties van harte uit aan deze Roadshow deel te nemen.

Datum: 23 maart 2016, 13.30-16.30u
Locatie: Filmhuis Het Domein (in Museum De Domijnen), Kapittelstraat 6, Sittard
Parkeren: Odaparking, Haspelsetraat 41
Aanmelden: meuleman@rhcl.nl

Plaats een reactie