Landelijke kennisdeling e-Depot pilots

Op donderdag 14 april gaf Erwin Steegen (RHCL) een presentatie over de e-depot pilot op het ‘IMO’ (Implementatiemanagersoverleg) bij het Nationaal Archief. Erwin sprak daar in zijn functie als implementatiemanager van het RHCL; hij organiseert de interne implementatie van het e-depot en verzorgt de verbinding met landelijke, regionale en lokale ontwikkelingen. Samen met de andere RHC’s en het Nationaal Archief is een landelijke structuur opgetuigd, waarin het IMO in Den Haag een centrale rol vervult. Het doel van de bijeenkomst van 14 april was om elkaar op de hoogte te houden van de voortgang van de diverse pilots die momenteel lopen.

Het verspreiden van kennis over digitale duurzaamheid is iets waar vanuit het Nationaal Archief en Archief 2020 sterk op wordt ingezet. Deze blog is dan ook niet de enige plek waar je kunt lezen over interessante ontwikkelingen op het gebied van duurzaam informatiebeleid. Naast de presentatie van Erwin over onze eigen pilot, willen we je daarom graag wijzen op vier andere interessante bronnen.

Overzicht e-depot pilots
Via deze link kom je op een handig overzicht van alle lopende pilots bij de RHC’s.

BREED Netwerk
Op het BREED Netwerk wordt veel kennis, ervaring en nieuws gedeeld op het gebied van (D)IV, Records Management en Informatie Management. Bekijk bijvoorbeeld eens de TMLO groep, waar vakgenoten elkaar helpen met vragen en antwoorden over de standaard: http://www.breednetwerk.nl/group/tmlo.

Informatie2020
Op de Pleio-omgeving Informatie2020 (https://informatie2020.pleio.nl) vindt worden best practices en instrumenten gedeeld met iedereen die geïnteresseerd is in duurzame toegankelijkheid van digitale informatie. Ook hier wordt in groepen gewerkt aan verschillende (deel)onderwerpen.

Archief 2020
Het al eerder genoemde Archief 2020 (https://archief2020.nl/) is een innovatieprogramma waarin de archiefsector en alle lagen van openbaar bestuur in Nederland samenwerken om te komen tot duurzame toegankelijkheid van (digitale) overheidsinformatie en een toekomstvaste archieffunctie.

Plaats een reactie